Natuurgeneeskunde/totaal balans

Natuurgeneeskunde/totaal balans: een verzamelnaam van behandelmethoden op natuurlijke holistische (mens als geheel zien) wijze en zo het lichaam ondersteunen. Ik werk graag met: homeopathie (ook vaccinaties/allergenen ontstoren, celzouten), kruiden, bloesemremedies, voeding, vitaminen/mineralen/aminozuren etc.

Totaal balans is een methode om mensen energetisch in balans te brengen en zo bij te dragen aan een gezond en volwaardig leven. De methode is gebaseerd op de principes van de kinesiologie.

De behandeling die ongeveer een uur in beslag neemt, zal meestal beginnen met een gesprek, waarbij het klachtenbeeld en de achtergronden besproken worden. Bij het onderzoek wat hierop volgt, wordt door middel van testampullen via een spierspanningtest  of bioresonantie bekeken, wat de aard en oorzaak van de disbalans is. (Dit onderzoek vindt gekleed plaats).

Natuurgeneeskunde/totaal balans staat voor het idee om via allerlei natuurlijke middelen de energiebalans van mensen te herstellen op alle energieniveaus. Dit betekent dat er zowel aandacht aan lichamelijke als psychische factoren moet worden besteed en dat ontgifting en lichaamschemie hun plaats hebben naast structurele en erfelijke problematiek. Al deze zaken en nog meer hebben hun invloed op de energiebalans en hebben aandacht nodig in het streven naar totale balans. Door (alle) oude energieblokkades op te ruimen, zullen de eigen balans stabieler worden en fysieke, mentale en emotionele klachten afnemen. Er komt weer ruimte en energie voor groei.

De inhoud van de test(ampullen) varieert van vitamines, mineralen en sporenelementen, tot hormonen, toxische stoffen, allergenen en enzymen. Ook allerlei ziektekiemen in homeopathische vorm worden hierbij gebruikt.

Nadat de disbalansen zijn gevonden, maak ik gebruik van verschillende (natuurgeneeskundige) therapievormen om de balans te herstellen. Deze methodes kunnen bestaan uit het behandelen van acupunctuurpunten etc. De middelen kunnen o.a. bestaan uit homeopathie, kruidengeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, bloesemremedies of voedingsadviezen.
Deze middelen moeten meestal in de tussenliggende periode tot de volgende behandeling worden gebruikt om tot een duidelijke verandering van het klachtenbeeld te komen.

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Totaalbalans.nl

"

Mijn dochter sukkelde al een hele tijd met haar sinussen. Ze had al een operatie gehad doch de vervelende ettergeur kwam terug. Er stond bijna terug een 2de operatie gepland.
Pamela gaf duidelijk advies wat ze precies moest doen.
Al na een paar weken was de ettergeur verdwenen. De NKO arts stond zelf versteld dat er geen 2de operatie nodig was.
Pamela werkt vanuit het zelfhelend vermogen van het lichaam. Ik noem haar een warme, krachtige medicijnvrouw, goh liever een kruidenvrouw met ontzettend veel kennis over de genezingskracht van ons lichaam. Ik beveel haar ten zeerste aan! Nogmaals super dank ????


Sabine van Meenen via Facebook

"

Robin was als peuter eigenlijk altijd ziek en benauwd en kreeg een dubbele longontsteking en later constitutioneel eczeem. Foto's laten zijn herstel zien.

Robin was als peuter eigenlijk altijd ziek en benauwd. Toen hij anderhalf was kreeg hij een dubbele longontsteking. Hij heeft veel medicijnen gehad vooral antibiotica, hij gebruikte 2 soorten inhaleerapparaatjes. Toen hij een jaar of 7 was ging het beter met hem en kon hij stoppen met alle medicijnen. Kort daarna kreeg hij eczeem. Het was zo heftig dat wij hormoonzalf van de dermatoloog gebruikten. Zijn probleem bleef, zijn huid werd steeds slechter en hij had veel littekens.
Robin had pijn en veel open wonden, hij schaamde zich en wilde niet meer gymmen en naar zwemles. Ik had veel gelezen over eczeem en begreep dat de beste weg voor Robin de natuurgenezing was. Via mijn vriendin kwam ik bij Pamela terecht voor Naet. Robin wordt nu al een aantal jaren door Pamela behandeld en het gaat heel goed. Hij is al zeker een jaar eczeemvrij!
Eczeem op gezicht, vlakbij de slaap
Robin had zware allergie bijvoorbeeld voor eten, dieren, stof, nou eigenlijk alles! Pamela heeft veel groepen bij hem behandeld en zij heeft mij ook bepaalde kleine groepen thuis laten behandelen. In combinatie met bepaalde supplementen ging het steeds beter.
Heel soms kan Robin nu van iets een reactie krijgen b.v. eten of verandering van weer, maar dan corrigeert het lichaam zich weer snel.
De behandeling vergt geduld en tijd, maar dat is het zeker waard!


Carola BPedicure

"

Allergie... iedereen weet het wat het is of iedereen heeft wel eens een allergische reactie gehad.
Mijn allergische reactie begon vaak met een dikke opgezwollen lip. Bij de dokter heb ik medicijnen zoals antihistaminica en corticosteroïden gekregen. Verder kon ik niet zo veel om doen. Een paar dagen rond lopen met een dikke gezicht, dus. Na tientallen keren, ben ik begonnen notities te maken van E-nummers in de ingrediënten en probeerde ik ze te voorkomen. Tot een dag at ik het weer kreeg, zonder dat ik “iets anders” had gegeten.
Ik was ook vaak ziek en voelde mij ook vaak moe. Alles koste mij zoveel energie!
Een vriendin van mij had van Pamela Veldema gehoord. Ik heb op de website bekeken en was onder de indruk van alle verhalen. Toen heb ik besloten om het te proberen.
Het is ongelofelijk! Ik ben al één jaar verder en heb geen allergische reactie meer gehad. Ik eet van alles weer en ik voel mij weer fit. Het gaat prima met mijn weerstand en ik weet dat het dankzij de behandelingen is gekomen. 


Vanessa Carneiro Kindt Arckint advies

Tags

Dit vind je misschien ook interessant:

EMDR

EMDR
>