Kinesiologie

Kinesiologie: In het dagelijks leven spiertesten genoemd. Dat spieren reageren op stress is algemeen bekend. Door de spieren te testen kan je zien waar het lichaam wel of niet stessvol op reageert.

Kinesiologie is een therapeutische methode die gebruikt maakt van spiertesten om disbalansen op te sporen.

Door druk uit te oefenen op een bepaalde spier kan bekeken worden (door een afwijkende spierspanning) waar de klacht vandaan komt. De klacht kan lichamelijk of emotioneel van aard zijn. Zo kun je inzicht krijgen in de oorzaak van een probleem en zo een therapie vinden om het op te lossen.
Het feit dat kinesiologie gebruikt kan worden als diagnosemiddel heeft te maken met onze lichaamsintelligentie.

Ons lichaam voelt, signaleert, registreert, reageert op voedsel, nachtrust, beweging, werkdruk, spanningen en gedachten. Via de spierspanningtest kan gekeken worden wat de aard en de oorzaak van de disbalans is en is het wel mogelijk om hier meer zicht op te krijgen en is het bovendien mogelijk om uit te zoeken wat er gedaan moet worden om de energie weer te herstellen.

We merken dan dat wondjes genezen, een verkoudheid overgaat. Dit hebben we te danken aan het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.
Het doel van de behandeling met kinesiologie is aanspraak maken op het zelfgenezend vermogen en te zorgen dat de energie weer vrij kan stromen waardoor men zich weer gezonder, energieker, vrijer en gelukkiger gaat voelen.

Ik gebruik kinesiologie en bioresonantie als communicatiemiddel en leidraad om iemand te helpen waar de blokkades zitten en wat voor methodes nodig zijn om deze op te heffen.

Ik heb de opleiding Totaal Balans gevolgd. Dat is een combinatie van natuurgeneeskunde en kinesiologie. Om met verschillende therapievormen een klacht te kunnen 'aanvliegen'.

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Totaalbalans.nl

Tags

Dit vind je misschien ook interessant:

EMDR

EMDR
>