Neurofeedback

Neurofeedback is een ander woord voor hersentraining. Met de nieuwste technologie meten de sensoren, via een EEG, jouw hersenactiviteit. Het beeld en geluid reageren daarop. Het geeft de hersenen de informatie wat het zojuist heeft gedaan. Zo leren de hersenen zichzelf reorganiseren.

Neurofeedback training is een leerproces waarbij het brein informatie krijgt over de eigen hersenactiviteit. Hierdoor worden de hersenen getraind om efficiënter en flexibeler te gaan functioneren. Neurofeedback haalt het beste uit jezelf!

Neurofeedback training optimaliseert de hersenfuncties. De training herstelt de balans tussen de verschillende soorten hersengolven en verbetert de samenwerking tussen de rechter- en linkerhersenhelft. Hierdoor kunnen o.a. leer- en gedragsproblemen, angst of dwang stoornissen en klachten van pijn en vermoeidheid verminderen.

Een Neurofeedback sessie duurt meestal 1 uur. In het algemeen zijn er ongeveer 20 sessies nodig. Dit is wel afhankelijk van de klachten. Voor aangeboren aandoeningen zijn meer sessies nodig, dan klachten die in de loop van iemands leven zijn ontstaan.

De training dient een keer per week plaats te vinden voor een goed opbouwend effect. 


Neurofeedback training is een zeer ontspannen manier van trainen. Je zit in een stoel en luistert naar muziek of kijkt naar een film. Er worden 5 sensoren op het hoofd geplaatst die je hersenactiviteit meten. Bij neurofeedback meten we hersengolven. De computersoftware meet de hersenactiviteit net zoals bij een EEG.

Dit gebeurt pijnloos en "non-invasief", dat betekent dat er niets in het hoofd gaat maar alleen registreert. Telkens wanneer er in de hersengolven een onbalans worden geconstateerd (zowel linker als rechterkant van je hersenen), wordt de film d.m.v. geluid en beeld direct even een fractie onderbroken. Je hersenen registreren dit en reageren daar op. Bij de volgende training krijgen de hersenen weer informatie en zodoende bouwt het effect zich steeds verder op. Dit proces gebeurt onbewust.

Dus in het kort:

De hersenactiviteit wordt gemeten en de feedback heeft direct invloed op de film en zo leren de hersenen, onbewust, beter te functioneren.


Pamela Veldema legt aan Beetje van Beers, in het kort, uit hoe neurofeedback werkt:

Wil je jouw hersenen ook optimaal laten functioneren?

Maak een afspraak en we kunnen tijdens de eerste sessie bepalen of jouw hersenen goed op neurofeedback reageren. 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Neurofeedback

Ervaringsverhalen neurofeedback bij Pamela:

"

Na een aangename schoolperiode voortgezet klas 1 en 2 hadden wij in de gaten dat mijn dochter haar schoolprestaties in de 3e klas snel achteruit gingen.

Na een jaar veel overhoringen ,oefenen en leren en weer gesprekjes en trainingen op school te hebben gehad, snapte wij er niets meer van. Mijn dochter bestede zoveel tijd en aandacht aan het leren van haar toetsen dat er tenminste enigszins een vooruitgang zou moeten zijn. Helaas mocht dit niet baten, en dreigde zij halverwege klas 4 te zakken voor haar diploma. Ik dacht hoe moet ik mijn dochter dan nog stimuleren om een jaar over te doen, na zoveel inzet en doorzettingsvermogen

Door er met andere mensen over te praten, zijn wij erop geattendeerd eens met Pamela te praten. Pamela adviseerde ons een neurofeedback training, met de mededeling dat onze dochter (inmiddels een puber)alleen maar een filmpje hoefde te kijken. Daar stemde ze in mee!!!

Als snel bleek uit de resultaten dat bij mijn dochter alle prikkels uit haar omgeving enorm bij haar binnenkomen, en daardoor haar concentratie zo goed als uitvalt. Dit was goed af te lezen aan de beelden die ik zag. Pamela heeft ervoor gezorgd, doormiddel van neurofeedback training dat deze prikkels goed opgevangen en verwerkt worden.

Na de eerste sessie merkte mijn dochter al dat ze beter kon slapen, en na een aantal sessies zagen wij ook haar schoolresultaten omhoog komen. Mijn dochter omschrijft het dat er rust in haar hoofd is gekomen, waardoor zij zich beter kan concentreren. Ook zag ik dat ze meer zelfvertrouwen begon te krijgen, en weer in zichzelf begon te geloven. Met als resultaat na heel hard werken dat zij geslaagd is voor haar VMBO diploma….

Heel erg bedankt Pamela, voor het terugbrengen van mijn mooie,lieve,knappe dochter.


Brigitte via Facebook

"

Doormiddel van familieleden ben ik hier terecht gekomen. Had veel last van depressiviteit en angsten. Door meerdere behandelingen steeds stabieler en rustiger in mijn hoofd geworden, waardoor het beter in me leven gaat. Heb ondersteuning van antidepressiva, maar... de dosering is ZEER laag. De behandelaar Pamela Veldema is een vrouw die je absoluut kan vertrouwen. Ze is een super lieve dame waar je je bij op je gemak voelt. Ze is eerlijk en oprecht, betrouwbaar en ze verstaat haar vak goed. Ze is ook altijd up to date wat betreft de Neurofeedback.


B. Visser via google reviews

"

ik ben jaren geleden al in contact gekomen met Pamela en haar natuurgeneeskunde onze dochter heeft een stofwisselingsziekte en slikt daarvoor veel medicijnen ze had altijd last van haar darmen en was veel moe dankzij de adviezen van Pamela ging het stukken beter. Jaren later heeft onze dochter een flinke dip gehad zij had vele angsten en was depressief en hebben we weer contact gezocht met Pamela omdat we zoveel goede berichten hoorden over neurofeedback en wat hebben we hier goed aan gedaan onze dochter is van haar angsten af voelt zich weer prettig en ze raakt niet meer zo snel overprikkeld. Pamela is een rustige lieve vrouw die alles goed uitlegt en zo enthousiast als ze ziet hoe de hersenen op de neurofeedback reageren. Wij zijn zeer tevreden.


Miranda via Facebook


Een aantal weken geleden gestart met neurofeedback training voor mijn zoon. Hij kan zich beter concentreren op school. Hij behaalt zijn doelen nu en hij heeft meer plezier in school.


Rozemarijn - via Facebook


Via familie, helpt me enorm om op de been te blijven. Na een sessie weer energie! Raad het iedereen aan met een stresvol leven, helpt mij bij ADHD. Rust, stabieler en nog steeds zonder medicatie.
En een dikke 10 voor Pamela, sociaal, vrolijk en vooral eerlijk. Laat je niet langer dan nodig bij haar komen. Klaar is klaar!


Karen- Via google reviews


k ben een aantal jaren in behandeling voor neurofeedback omdat ik nog steeds het voordeel zie van deze behandeling. Het voordeel is dat ik ruimte en rust krijg in mijn hoofd. Achteraf zijn er vele deuren opengegaan die mij inzicht gaven hoe ik functioneerde. Ik raad het iedereen aan. Je maakt nl nieuwe paden aan die er voor zorgen dat het gaat zoals het gaat. Pamela is de rust zelve en geeft goede feedback.


Agnes - via Facebook

Meer informatieve filmpjes op youtube over neurofeedback:

Een interessant programma van Paul Witteman gaat het ook over neurofeedback:  neuropsycholoog Laura Steenbergen geeft op 26.40 min. informatie over neurofeedback. 

Tags

Dit vind je misschien ook interessant:

Acceptatie en Commitment therapie

EMDR

Gratis e-book: Geneeskracht van  de natuur!

>